Kameran följde med oss ut igårkväll. Blev några snöiga bilder. ;)


Idag passade jag på att köpa behövligheter, nu återstår lydnadsträning, plugg och roligheter under lovet!

 

God Jul & Gott Nytt År!

Vi sitter och äter julmiddag hemma, som lite träning inför riktiga middagen imorn. Mamma är klädd som ett knallrött stoppljus, pappa vill att vi beundrar den fina ölen och jag bara undrar vart köttbullarna tagit vägen.

Vi har inga julsaker framme i år, ingen har orkat eller haft tid till sånt. Känns tråkigt! Har ingen riktig julkänsla i kroppen. Fast lite skönt är det, jag brukar bli så helt hysterisk inför jul annars.

Nej just nu längtar jag mest efter nyår och min födelsedag..
 
Stan gör mig deprimerad.

Okunniga lata hundägare. Skräp och skit överallt - inte bara hundskit..! Människor som springer hit och dit. Bilar bilar bilar. Grå tråkig helvetes-vinter. Byggarbeten på varenda gata. Inga bra platser där min hund kan få springa lös utan att jag ska behöva vara livrädd att nåt ska hända (äta nåt livsfarligt, bli påkörd, bli kidnappad, attackerad av en arg hund, springa över en cykelväg etc.)

Jag känner mig instängd i ett betongland.



 
Kvällspromenad genom Tanto och ner till Årstaviken igår. Hela Liljeholmen var upplyst, det var sååå vackert! (Bilden ger ingen rättvisa till verkligheten.)

Hade förväntat mig sådär lagom mycket folk ute men det var i stort sett folktomt! Pixie fick springa lös mycket mer så det var ju skönt. Vi sprang på dom mest snöiga oskottade ställena som motionering; det blir rätt jobbigt efter ett tag. Både för mig och Pixie var det härligt att sträcka på benen efter två dagar inomhus med städstädstäd och födelsedagsfirande av mamma. Jo och så en del cheesecake som behöver tränas bort.. Nu vill jag hitta nån ny rolig plats att springa lös på, får se var vi hamnar.

Ett öde Tanto.

 
Pixie fick sin julklapp tidigt i år! Halsband från Frida Forsberg (madebyminvilda.se).
Den här gången blev det lila band, neongult runtom som reflex och texten "Mattes Stjärna". Jag är nöjd! Älskar verkligen Fridas halsband, får en känsla av att jag kommer göra henne rik på beställningar om jag bara får råd. ;)
 
1:a pris för bästa monter gick till tollarna!
Svensk Juniorvinnare 2012 blev Agrosofens Sockerärta, Märta!


- Väldigt bra start på helgens mässa alltså!

15.00 placerade vi oss i montern med morbror Gismo och hans två trevliga ägare. Pixie blev klappad, klappad, klappad, klappad.. Varje gång hon hälsat på någon och fått sig lite omklappning tittade hon på mig med blicken "vart är min belöning för att jag står ut med det här?"

Det var väldigt intressant att se hur lik en morbror kan vara sin systerdotter mentalt. Det fanns ju helt klart olikheter, men också likheter finns. Skulle vara spännande att träffa flera Glada- och Phoenix-syskon, mor- och farföräldrar (tja hela tjocka släkten helt enkelt!). Utseendemässigt vet jag ju redan för mycket, men mentaliteten är ju en helt annan sak.

I övrigt hann träffa ett antal bekanta och bara ha en allmänt trevlig dag. Sen slog det mig liksom undermedvetet hur många människor jag lärt känna genom att ha hund. Så många personer, och hundar, som jag aldrig hade träffat om jag inte skaffat mig en hund. Helt fantastiskt tycker jag.

Pixie fick ett nytt täcke, väldigt snyggt. Men vad tycker hunden? "Ta. Av. Nu."  Hon får la vänja sig!
 
Nu har vi sagt hejdå till Säbyholm. Känns lite tomt, men det blir ju som ett nytt kapitel, kan behövas det också.

Jag har fått många nya fina minnen på Säby, träffat många nya människor, upplevt saker jag inte upplevt förr. Att förstå hur alla lärare känner är svårt, men annat än jobbigt kan det inte vara.

Nu blir det att tvätta, städa, packa upp, ta några djupa andetag och vila. Imorn är det Stockholms Hundmässa och vi står i Tollarmontern 15-18! Om jag orkar så åker jag ut även på söndagen för att handla hundjulklappar.



 
Veckorna rullar på.

Inte för att det gått så lång tid sen jag skrev, men ändå för lång tid sen. Vi har haft mycket skoluppgifter och annat på gång. Den kommande veckan kommer vara ännu värre, men sen är det looov!

I veckan har jag fångat fiskar och tömt ett 2000 liters akvarium, jagat burfåglar, fotat nya bilder och släpat en älg. Innehållsrikt som bara den.
 
Idag blev helt enkelt ingen tävlingsdag. Pixie är ändå inte redo och jag har mer än jag hinner tänka på att göra. De här två sista veckorna har vi totalt sju prov, två andra uppgifter, och två gamla större uppgifter jag fortfarande inte är klar med. För närvarande känns mitt hjärnkontor som en tickande bomb och jag måste göra allt för att försöka fokusera på hela skolbiten - annars kommer jag antagligen bryta ihop.

Vad gör alla andra denna söndag då?


 
Den första december 2012 - en omgjord hemsida och ny blogg! Vilken fullträff på datum.

Jag vill och hoppas att den här sidan kommer vara bättre uppdaterad, och framförallt inte lika rörig.

Nu finns en fin startsida där jag ska lägga upp nytagna foton och skriva upp sånt som är på gång. Tävlingsresultat ska läggas upp regelbunden under "Resultat"-fliken. Bilduppdatering då och då i galleriet.

Här på bloggen ska det inte vara lika mycket babbel, upprepat tjat om hur dålig jag är på att uppdatera. Jag vill ha det enkelt, inte för mycket detaljerat tjafs, och ha många fina bildinlägg.

Efter jul vill jag börja ta mig ut på kurser och tävlingsplaner - ett händelserikt år så jag kan fylla hemsidan med allt mellan himmel och jord.

Och vår målsättningssida kommer inte bli klar än eftersom jag inte har några raka ordentliga mål för oss ännu.

Dreamteamet ska ladda upp tävlingsbatterierna under jullovet!