Vår tripp ner till Skåne började igårmorse torsdag 8.21. Tåget var framme i Hässleholm vid 12-tiden, sen tog vi ett snabbtåg vidare till Höör. Som inflikning måste jag tillägga att servicen här är bra mycket bättre och TREVLIGARE än där jag kommer ifrån.

Paus i Hässleholm! Pixie har en ny sele nu som hon tycker bra mycket bättre om. En neongul "spårsele" (kallar jag det) från Hurtta.

Här är vi på ett torg i gulliga lilla Höör. Pixie fick köra lite parkour, men trillade i halvt med baktassen på fontänen så det var ju inte jääättekuuul sa hon..

Pixie har visat vaccinationsintyg, jag köpte årets tröja och självklart programmet, där jag såg att Pixie är första start i agility. Nervositeten blir värre och värre. Jag noterade också att Pixies mamma är den andra startande! Mor och dotter är de enda som startar i agility från Agrosofens. Blir spännande.

 
Så kändes det när Emelie och jag kom fram till klubben i lördags. Som en bastu. Vi har svettiga redan innan vi satt igång. Vi började plocka ut hinder, även Pari kom dit med Tyson efter en halvtimma. Vi byggde en enkel men rolig kombination med hopp, slalom, platta tunneln, däck och två vanliga tunnlar.

Pixie har haft osäkerhet med däcket där hon hoppar bredvid istället för igenom. Det går lättare när bara däcket står framme upptäckte vi, men jag förstår att jag måste vara tydlig med att visa och ropa "däcket!". Slalomsäkerheten har vi inte tränat på tillräckligt. Det är nåt jag drar mig för. Vet inte varför. Min handling blir i alla fall bättre och bättre, jag måste fokusera på att vara tydlig när jag visar. Konditionen är något jag varit orolig över, men när jag väl sätter igång på planen är jag så fokuserad att jag inte ens tänker på min dåliga kondis. Jag bara springer!

På specialen får vi se vilka hinder det blir, det kommer ju vara både agilityklass och hoppklass. Min plan just nu är att köra alla balanshinder utom vippbrädan så går det som det går. Hon bör klara i alla fall A-hindret men också balansen.

Foton på när vi tränar. Tagna av Emelie Persson.
Vi varvade med att gå ut två i taget för träning till att börja med, och en annan stannade inne med de hundar som inte jobbade. Klubbstugan var härligt sval så dom pauserna behövdes! Vädret ute gick från tryck-värme till lite regn och titt som tätt åska. Ingen hund var som tur var rädd för åska, bara en lite orolig Emelie. ;)

Till sist körde jag och Pari ett lydnadspass, jag som testledare hon som tävlande. Startade med platsliggning där även Pixie deltog. Jag var orolig till att börja med, efter halva tiden kändes det osäkert men hon låg kvar. Vid avslutat moment kutade jag till köttbullarna och belönade henne lyckligt. Min pärla. <3 Pari och Tyson hade en osäker lydnadsdag, men det var trots allt bastu-värme. Han satte hoppet med en stilfull 10 poängare på slutet. Både han och Pixie verkar ha det som sin säkerhet.

Klicka som vanligt på bilderna för förstoring. :)
 
Som ni lär ha uppmärksammat vid det är laget så har uppdateringarna varit icke existerande. Vår släkting från Minnesota kom ju hit 10 juli, vi har alltså varit upptagna med att visa henne Stockholm. Pixie har fått stå ut med att gå promenader med mina föräldrar eftersom jag haft "huvudansvaret" över min jämnåriga "kusin". Till slut höll min älskade lilla jycke på att gå in i väggen av fnatt så jag gav oss två hunddagar med långpromenad och hundträning. (Mer om hundträningen + bilder kommer senare!)

Denna morgon har jag passat på att vara produktiv med allt som rör min hund.
- Skickat in ekipage-info till Skarpnäcks HU så nu finns vi snart officiellt som tävlande team där. Jag tävlar ju redan för Skarpnäck, men vill att det ska synas tydligt för alla såklart!
- Lämnat anmälan till Skarpnäcks KM där vi ska delta i hoppklass och lkl 1.
- Anmält och betalat till officiell tävling på Stockholms Södra BK 21 augusti.
- Uppdaterat hemsidan. Nya bilder och det allra roligaste; röntgenreslutaten!
För sisådär en vecka sedan öppnade jag Facebook för att få läsa den glada överraskande nyheten att Pixie är helt friröntgad!! HD A och ED ua.
- Jag ska till sist, så får jag fått pengar på kontot, anmäla till agilitykurs på klubben och även flera officiella lydnadstävlingar.

För övrigt kan jag väl säga att hemsidan kommer fortsätta eka lite tom ett tag till. På torsdag åker vi till Skåne för den efterlängtade Tollarspecialen 2013 där vi startar inoff agility och utställning, därefter har vi fyra dagar till med kusinen innan hon åker hem. Men det betyder såklart ett nytt intressant blogginlägg om specialens alla händelser så fort jag får tid. ;)

Nu ska jag skriva ihop ett inlägg om träningsdagen i lördags och sedan invänta vad denna gråa regniga måndag har att erbjuda.