De senaste dagarna har jag för en gångs skull varit duktig och gjort nytta! Jag har gjort skoluppgifter, skrivit mitt CV för att söka sommarjobb, varit hundvakt och alldeles nyss kommit hem från en långpromenad med nya hundkompisar (alltså en hund med sin matte då ;))
Picture
"Jag tänker gå ut nu!"
Picture
Choko bodde hos oss måndag till tisdag - superkul tyckte Pixie som inte kunde sluta förfölja sin "pojkvän" vart han än gick..
Picture
Det har varit jättefint väder de senaste dagarna.
Jag lägger upp fler bilder när jag hunnit ladda in dem i datorn. :) Nu blir det lunch och fortsatt pluggande!
 
För någon dag sedan började jag och Frida i klassen prata om jaktträning. Frida vill skaffa en flatcoated retriever som nästa hund och har redan börjat planera från vilken tik och vad hon vill hålla på med. Hon vill träna jakt! Vilket jag såklart tycker är helt fantastiskt eftersom jag vill ha en jämnårig jaktträningskompis här i Stockholm.

Så jag föreslog att Frida skulle kunna få träna Pixie i jakt, WT till att börja med men jag tror Frida skulle tycka tolling är intressant. Därför tänkte jag även att vi skulle åka ut på träff med aktivitetsgruppen någon lördagsmorgon, så får hon kika på hur det kan se ut. Jag vill ju fokusera på lydnaden och agilityn just nu, men vill inte förlora jaktträningen. Frida vill ha en aktiv hund att träna, Pixie stämmer bra in på det. (Kanske lite FÖR aktiv hehe...)


Igår fick hon pröva på att kasta lite dummy med min vilde och jag kan väl säga att det var lite skämmigt, var ju längesen vi tränade nu och snön är inte heller någon fördel. Hon vill äta den, fånga den, krafsa i den. Så hon tuggade på dummiesarna, gick förbi Frida med dem, lämnade hafsigt, hade svårt att sitta stilla. Ingen vacker syn. Men jag vet ju att hon har kunskaperna, viljan, Frida är en duktig hundförare och jag har kunskaper från jaktkurserna och träningsträffar. Vi ska absolut kunna få ihop nåt bra av det här tror jag!
 
Flytten ut till Säby har gett mig så mycket bra feeling. Upp och vara pigg på mornarna, sköta mig själv, vara i min egna bubbla.

Ibland när jag och Pixie är ute stannar jag bara upp och tar några djupa andetag. Tar ett extra varv bara för att.

Jag vill sluta känna sån press över allt med skolan, all träning med Pixie, alla övriga sysslor. Jag vill att det bara ska ske ändå, men så blir det aldrig. Det går mig på nerverna. Stressen det bildar. Kaoset i mitt huvud. Det resulterar ju bara i att ingenting blir gjort.

Så nu tänker jag försöka allt jag kan att satsa på det. Bort med pressen, stressen.
Picture
Allra, allra finaste.
 
Picture










Kikade runt på Agrosofens hemsida, alla kullar och avelshundar. Fick upp Toffys sida; Pixies morfar. Så plötsligt slog det mig hur lik hon är honom ibland! Mest får hon såna stunder i verkligheten, tror inte jag har det på bild. Men det är så kul med sånt där, hur lik någon annan hon kan vara vissa stunder...

Har "undermedvetet" noterat mer och mer saker Pixie gör utan att man tänker på det. Hennes egenheter som liksom alltid funnits där och bara varit hennes. Vissa kan man sätta fingret på direkt, vissa börjar jag märka av nu. Det är roligt att se hur hon är i huset med dom andra hundarna. Det fungerar ju absolut, men jag tycker inte hon är så lydig som hon brukar vara alla gånger den lilla fröken! "Men det var ju nåt skoj där, jag klarar inte av att ligga plats nu..". Så nu vill jag räta upp det där. Och imorgon har vi första hundträningen på jätte länge. Ska bli kul att se vad vi får göra. Hoppas bara inte att det är valpstadie-träning! (Snaaark.)

Nu ska jag sätta igång med pluggandet ordentligt. Kommit efter en del så jag behöver verkligen jobba igen. Dessutom planerar Frida och jag att hälsa på Forshaga snart, ta ledigt två dagar, och då kan man inte ligga efter med plugget.

 
Picture
Tripp, trapp, trull!
Picture
Vackra tjejer
Picture
Världens vackraste <3
Igår gick bussen 7.30 och vi var sex tjejer som av olika anledningar inte var på den. Först satt vi bara inne och hade hundsnack, tog det lugnt. Sen bestämde fyra av oss för att gå ut och låta Pixie testa pulkakörning och bara ta en skön promenad! Pixie hatade pulkan, usch vad läskigt med nån mojäng som hänger efter en. Då fick proffsiga Pärlan ta över och hon kunde minsann dra..
 
Promenerade runt åt Årsta-Eriksdalshållet. Lugnt och stilla, nästan inga människor ute. Stod stilla en stund och bara njöt av tystnaden och ensamheten. Det var välbehövt!
Imorgon lånar vi en bil och skjutsar ut massa grejer på Säbyholm. Kommer kännas jobbigt med snön och de tidiga mornarna först, men det är såklart en vanesak! Pixie ska få springa mycket med vovvekompisarna, vill viltspårsträna för skojs skull, fota vackra snöbilder. Det kommer gå fort - sen är våren här!
Picture
Indie-mys när jag sov på Säby i torsdagskväll. :)
 
Surfar runt bland lydnadstävlingar i Stockholmsområdet. Fattigt utbud såhär i början på året. Funderar på hur vi ska hinna ta ett Lp1. Vi vill ju tävla ut i tå- och tasspetsarna! Jag tänker i alla fall anmäla till en första start 16/3 på Hundsportcentrumet i Upplands Väsby. Sen får vi se vart vi går vidare.


Just nu håller jag och mina föräldrar på och diskuterar en tillbakaflytt till Säbyholms internat. Försöker fixa med rum och se till att vi har pengar nog. Jag står inte ut med att bo hemma. Får klaustrofobi. Behöver ha naturen runt husknuten, trevligt jämnårigt boende-sällskap, träna på träningsplanen med Pixie varenda dag. Lite lugn och ro, borta från stan. Jag hoppas att det löser sig så vi kan flytta in ganska snart.

Vackra Järvsö...

 
Picture
Fin måne som lyste över oss första kvällen vi kom dit.
Picture
Kvällsåkning i barnbacken.
Picture
Smiiile!
Picture
Glada tjejer, Emma och Issa.
Picture
Fotograferna tog sig högst upp i skidbacken för att fånga utsikten.
Picture
Mikaela ropade efter mamma i barnbacken...
Picture
Superskidåkarn' Pari!
Picture
Dimmig förmiddag