Pixie var alltså inte sig själv på tävlingen igår. Men när jag gick iväg och rastade henne förstod jag varför, hon var inte alls bra i magen. Natten till lördag stod Pixie och gnällde vid min dörr och ville ut. Jag tog ut henne runt 1.30 och hon var dålig.

På morgonen var hon också lös i magen, men pigg. När vi kom hem efter tävlingen igår reagerade hon inte när jag ropade "MAT". Jag fick smått panik för hon såg medvetslös ut i sin lilla sovhörna, men hon tittade upp när jag petade på henne. En halvtimma senare kom hon upp själv och ville ha mat.

Ett par timmar senare gjorde hon en olycka inne som var allt annat än trevlig. Då ringde jag Helen som sa att jag skulle fasta henne och börja med ris sen. Imorse gjorde hon ingen nr 2, och nu kurrar det i magen på henne ordentligt. Har kokat ris och ställt fram men hon käkar inte. Ser på henne att hon vill äta men hon gör det inte. Jag hoppas bara att hon blir bra i magen snabbt, min ängel. <3 Uppdaterar senare hur det gått under dagen...

(Som ni antagligen förstår blir det ingen tävling idag.)
 
Hon gick superfint på träningen innan, runt 11.00. När tävlingen väl satte igång såg hon okej ut, vi gick in på planen, hon la sig som hon skulle och jag kunde lämna henne för platsliggning. Men så plötsligt sätter hon sig. Sen ställer hon sig. Bara står och tittar på mig. Efter det när vi gått av planen gick det bara utför. Hon blev ofokuserad, långsam, gick inte att tagga upp henne. Linförigheten bröt jag, men bestämde att vi skulle fortsätta resten i alla fall. Vi fick fint på läggande och hopp över hinder trots slöheten, men det var inte min pigga glada lilla hund som tävlade.

Platsläggande: 0
Hon reste sig som sagt. Platsliggningen är det vi kommer få jobba på mest i olika miljöer framöver. MÅSTE kämpa med det här, ordentligt! Jag är dock osäker på om det blev DK i början, när jag skulle lägga henne, för det brukar vi ju ha problem med. Kan hända att hon la sig direkt den här gången.

Tandvisning: 9


Linförighet: 0
Det här var liksom ingen idé att bråka med. Vi har så kämpigt med det här momentet annars så jag bröt istället.

Läggande: 8
Extra "sitt"-kommando när jag kom tillbaka, men hon la sig i alla fall.

Inkallande: 6.5

Ställande: 6
Hon sackade efter i början, men stannade när jag sa åt henne och satte sig inte för tidigt när jag gick tillbaka. Det var något vi jobbat på så det får hon cred för!!

Apportering: 0
Hon vägrade så jag bröt. Inser i efterhand att jag borde fortsatt även om det dragit ned min poäng, nu fick hon ju liksom som hon ville när hon inte tog den. Jaja.

Hopp över hinder: 9
När vi stod redo för det här momentet såg jag hur hon började få glimten i ögat igen. Hoppet är ju hennes grej. Hon gjorde det snyggt, men långsamt.

Helhet: 6
Ja som det står i protokollet: Okoncentrerad och vill lämna.

GRATTIS i alla fall till storasyster T
 
Nej, jag har inte glömt bloggen! Jag har bara en massa annat att fylla mina dagar med. Har fotat en del under veckan, men inte hunnit lägga in bilderna i datorn.
Förra veckan flyttade vi till det andra internatet och fick ett större rum.
I måndags var vi på studiebesök på en getuppfödning/mjölkproduktionsplats/hmm-vet-inte-vad. Fotade massa getter och ursöta killingar.

Vi har haft myskvällar, skrattat massor, pluggat för lite (och får skämmas såklart), bara haft en sån där välbehövlig vecka.

Dagarna som följer är det dubbeltävling, några läxförhör, ledig torsdag och tältning på Bogesund med nästan alla 1:or. Mycket att göra - mycket att se fram emot!
 
Söndag 12/5:
Tävlingen i söndags gick helt snett. Pixie åt ingen frukost, var seg, käkade gräs och ville inte köra lydnad. Hon reste sig på platsliggningen, ville inte sitta still på tandvisningen och resultatet blev en 0:a och 7:a. Jag beslöt mig för att bryta och åka hem.
Tisdag 14/5:
Tisdagen blev en fotodag. Jag tog några fina naturbilder, fotade några av treorna inför deras studentskiva och passade på att göra en "fotostudio" i mitt rum där jag knäppte kort på några vovvar.
Torsdag 16/5:
På torsdagseftermiddagen blev vi skjutsade till Säbyholm för att hela klassen skulle pröva på viltspår och få skjuta. Att skjuta gick väl förvånadsvärt bra, fast tungt att bära och skjuta snabbt.. hehe. Spåret gick finfint, hon går som tåget (tyvärr ett lite väl högväxlat tåg). Lasse sa att jag skulle hålla igen henne lite om hon gick för fort, så jag testade, men jag tyckte själv att det resulterade i ett "vingligare" spår. Hon började då snurra runt mer på samma ställe, vända sig om, etc. Annars höll hon sig på samma linje hela tiden med ett fint nosarbete!

För första gången vaktade Pixie mot mig, hon har tidigare bara vaktat mot andra hundar (dock oftast för att den andre hunden varit på henne för mkt). Hon ville så gärna ha klöven för sig själv. Hm.
Bilder av mig:
Bilder av Frida:
 
Platsliggning: 8. "Sitter innan kommando." Hon reste sig innan jag sagt sitt. Hon låg och pep under hela momentet, hade en vit herdehund bredvid sig som flyttade runt, men låg ändå kvar!

Tandvisning: 10.

Linförighet: 8. "Tappar, sitter snett." Men wow vilken seger säger jag bara. Denna jäkla linförighet, som vi tränat. Jag var orolig att hon skulle nolla precis som förut men ÄNTLIGEN fick vi en poäng där!!

Läggande: 9. "Klättrar." Ingen av oss såg vad hon gjorde fel, men hon rörde sig tydligen. Hög poäng i alla fall.

Inkallande: 10. Snyggt, snyggt, snyggt!

Ställande: 0. "Lägger sig." Medan jag går ifrån Pixie hör jag domaren mumla "åh, vad synd". När jag vänder mig om har hon såklart lagt sig istället... Det här blir vårat moment att återuppta till imorn. Hade vi inte nollat här så hade det blivit förstapris. (Lite surt, japp.)

Apportering: 6. "Griper ej själv. Föraren för in apporten i munnen." Ja alltså här har jag egentligen ingen kommentar. Koeffen är så jäkla låg så jag är bara nöjd om hon överhuvudtaget stoppar in den i munnen. Hon har typ bacillskräck.

Hopp över hinder: 10. Pixies favoritmoment, helt klart.

Helhet: 10. Domaren var jättetrevlig, hon tyckte vi såg ut att vara ett glatt härligt ekipage! Hon gav små kommentarer "vad tråkigt med det där, vilket snyggt läggande, etc" och på slutet sa hon åt mig att träna svängar och hålla mig själv upprätt. Annars verkade hon gilla oss. ;) Mycket bra domare. Tyvärr skulle hon tydligen inte vara domare imorn...

Summa: 148p, (andrapris) 2:a placering. Vi fick en fin rosett, en liten "skulptur/staty/pokal"-dekoration och en flugsmälla haha. :)

Extrakommentar: Tja, hade vi satt det där ställandet så hade vi haft en 1:a i protokollet. Men jag är inte ledsen för det, bara glad att vi gått ifrån dessa jäkla tredjepris! Jag är nöjd med dagens attityd; Pixie började segt - jag stressat, men vi övergick liksom till nåt bättre efter platsliggningen. Trots vårat andrapris kände jag mig gladare än förstapris tagaren, poängen på linförigheten var definitivt en bra energihöjare. Längtar tills imorn för att se hur långt vi kan komma då! Nu ska vi vila oss i form, lilltjejen är trött efter dagens seger.
 
5.45 ringde mitt och Fridas alarm. Sen 6.40 sitter vi på tåget, nu har även Pari hoppat på tåget. Samlingen börjar 8.00 men jag vet inte när tävlingarna börjar.

Igår tränade vi två pass, ett på Skarpnäck HU och ett på kvällen i Tanto.

I Skarpnäck skulle vi börja med platsliggning, första gången nånsin reste hon sig. Jag tog henne utan att säga ett ord och band fast henne i staketet, där fick hon sitta och ha tråkigt.

När vi fortsatte gick det superbra; perfekt ställande + läggande, linförigheten kunde haft rakare fotpositioner men hon behöll ett fint fokus.

Lånade sedan två apportbockar som hon tog när hon fått köttbullar. Tror det hjälpte att träna med "okända apporter" och få gott godis inför idag.

Vårat mål inför idag är inga nollor, minst ett 2:a och ett 1:a pris. Beroende på hur det går idag ska jag försöka räkna ut hur det kan bli imorn. Åker vi hem med rosett så blir jag galen av lycka...!
 
Torsdagen spenderades som sagt i Viksjö med Pari och Tyson. Hundarna fick bada och jag fick fota blommor som en galning; alla var alltså nöjda när vi kom hem. ;)
 
Ja hörni! I måndags blev det en shortsdebut. Första på internatet. Solen lyser starkare och längre för varje dag.

Nu sitter jag på en busshållplats i Viksjö och väntar på Pari. Vi ska ta hundarna på promenad och första officiella doppet. :)

På lördag är det tävlingsdags, jag är nervös kan jag ju säga. Har hört rykten om dåligt väder men vi håller tummar och tassar korsade och hoppas att det är falska uttalanden. However, vi måste vara där 8.00 - alltså ta ett tåg 6.40. Det blir en tidigt i säng idag och imorn, och ha en god planering för att undvika stress och missförstånd.

Soliga dagar.

 
+ Våren. Idag tog jag första längre vårpromenaden på Söder, så himla vackert och stilla vid 20.30-21.00. Inte så mycket människor, solen på väg ned, fågelkvitter, grönt gräs. Jag älskar det på Säbyholm, men det är väldigt speciellt på Södermalm också.

+ Värmen. Jag hade ikväll för första gången på mig min nya vårjacka, och sommarskor till det. Underbar känsla att imorgon kunna lämna vinterjackan i klädkammaren till nästa vinter...

+ Pixies tålamod. Hon har inte fått springa av sig regelbundet på två veckor, för tassens skull. Ändå drar hon inte överdrivet, tuggar inte på saker, är inte allmänt "stressig". Men den här veckan börjar vi om, mjukstart med springträning så hon får motion.
Picture
Fina filur <3
- Värmen (på sätt och vis). Man blir ju så vaaarm! Kunde ha tagit tre duschar i rad idag. Jeez.

- Flexikoppel. Jag hatar dom så som jag hatar fästingar. Vill man ha in hunden går det inte, man kan inte dra in ett flexikoppel som ett normalt koppel. Det är livsfarligt eftersom man kan skära sig på linan, två- och fyrbenta kan fastna i den, och den dumma "lådan" är så fullkomligt idiotisk. JAG HATAR DOM. OKEJ? Jag vet att vissa vill ha dom för att kunna ha sina hundar lösa, men då tycker jag man kommer på en annan lösning.. (förslagsvis att fler tränar sina valpar så dom lär sig från början.)

- Folk som låter sina hundar hälsa hursom. Idag på min lilla promenad skulle jag lära Pixie vänta vid övergångsstället. Då kommer en man med sin labbe (I ETT FLEXIKOPPEL) och låter den gå fram och hälsa hursom. Det enda han mumlar ur sig är "hoppsan, jaa där hälsade dom lite". Tänk om Pixie varit aggressiv och bitit labben? Tänk om jag bara faktiskt inte ville att dom skulle hälsa? Jag höll ju på att träna henne! Fan vad arg jag blir.
Picture
Första blombilderna knäppes för en vecka sen. Jag kastade mig bokstavligen ner på marken för att fota.
 
Idag blev det äntligen hundträning på brukshundsklubben, andra tillfället där denna termin! Vi tränade brukssök.

Först var det teori, att lära sig hur man går ett sök, markeringar (skall/rulle), hur det används i praktiken, osv. Sen blev det praktisk träning. Vi började med två enklare sök per ekipage, i skogen. Bredvid skogen låg en massa cementrör och andra byggrejer, där körde vi ett andra sök. Avslutande fick vi träna markeringar. Två skallhundar, tre rullhundar.

Pixie började skogsöken med näsan i marken, men en bit in fick hon vittring och sökte efter figuranten. På det andra söket var hon lite förvirrad i början, tog sedan ned nosen i marken för att sen höja den och följa vinden. Då hittade hon figuranten! Markeringarna gick jättebra, sen avslutade vi med budförings-träning som också gick jättebra. :)
Idag blev det äntligen hundträning på brukshundsklubben, andra tillfället där denna termin! Vi tränade brukssök.

Först var det teori, att lära sig hur man går ett sök, markeringar (skall/rulle), hur det används i praktiken, osv. Sen blev det praktisk träning. Vi började med två enklare sök per ekipage, i skogen. Bredvid skogen låg en massa cementrör och andra byggrejer, där körde vi ett andra sök. Avslutande fick vi träna markeringar. Två skallhundar, tre rullhundar.

Pixie började skogsöken med näsan i marken, men en bit in fick hon vittring och sökte efter figuranten. På det andra söket var hon lite förvirrad i början, tog sedan ned nosen i marken för att sen höja den och följa vinden. Då hittade hon figuranten! Markeringarna gick jättebra, sen avslutade vi med budförings-träning som också gick jättebra. :)