Jag minns tyvärr inte exakt vilka dagar jag gjort allt (sommarlovssyndrom?)

Frida och jag har tagit oss till Ikea och kollat på möbler, jag åkte hem nöjd med mina möbelval och Frida med sug efter renovering av sitt eget rum.

Pixie och jag har varit på Klubben med Choko och hundvakten Andrea, följt av Kelly och Emelie! Vi byggde två kombinationer och körde lite runt i allmänhet. Jag kände mig mer säker på min handling mot slutet, i början var jag mycket virrigare. Pixie tuffade på som vanligt och försökte köra även när värmen tryckte på. En kämpe är hon!

Vi avslutade med pyttelite lydnad + korvbelöning, och jag får väl säga att jag ångrar min icke-anmälan till klass 1 på Specialen... På slutet körde jag för första gången läggande under inkallning - med perfekt resultat!!

Lite random tog vi en promenad med Clara, vi gick längs med Årstaviken där Pixie fick bada. Mucho fun tyckte hon! Simmar och plaskar om vart annat. (Simstilen bör tränas lite ;)

Igår var vi i Viksjö och träffade Pari och Tyson. Choko hängde också med oss. Pixie simmade konstant, ville inte gå upp! Hon börjar dessutom bli bättre på att plocka saker i vattnet.

Imorgon åker lilla röd och jag iväg med Pari igen, till ett annat bad. Där tänkte jag att Pixie ska få träna vattenapportering. Pari kommer ha med sig en staffe/amstaff hon passar just nu, ska bli kul att se om

Pix och han fungerar ihop. :)

Picture
Tass på tass <3
 

Nu sitter jag på ett tåg mot Bro för att åka till midsommarfirande med kompisar. Ni kan ju gissa exakt vart vi ska fira :D

Pixie är med föräldrarna och kommer stormtrivas hos våra goda vänner som har en stor fin trädgård. Choko är lämnad till den andra hundvakten för att åka ut på firande i naturen, han kommer nog ha ännu roligare! Vi kommer förhoppningsvis ses nästa vecka på träning om jag får ihop nåt med Emelie & Kelly, hon ville gärna testa nån sport med Choko. Kanske kan Eira mops-Sasha hänga på också. :)

Mitt fokus kommer vara agilityträning såklart. Främst balanshindren, jag ska se om jag kommer på någon metod med klicker att lära in kontaktfält. Helen tipsade mig om en, ska pröva den sen också. Säkerheten på platta tunneln ska vi också träna - jag vill inte få någon hindervägran. Annars vill jag bara bli säker i mina byten, vilket jag tror kommer av sig själv när vi tävlar sen också.

Agilitydebut på Specialen - här kommer vi!!

 
...not been writing lately. Sorry.

Min tid har gått åt till att ha sommarlov! Kan inte säga att jag egentligen inte haft tid att blogga, men det är mycket skönare att lägga ned tid på verkligheten utanför datorn och mobilen. ;) Inte jättemycket har hunnit hända på sistone. Magen har hunnit bli bra, hon äter som vanligt, tog nästan en vecka bara. Skönt att inte behöva köpa mer dyrt dietfoder, och att min lilltjej slipper vara dålig.

Jag har haft "internatavslutning" och the regular skolavslutning. Det var mest sorgligt - inget mer internat, inget mer bo med underbara kompisar, njuta av sena sommarkvällar på baksidan av Birka eller vattenkrig på Skoga, inga spökkvällar (men det tackar jag dock HELHJÄRTAT för!). Allt kommer kännas så tomt i hjärtat när vi börjar skolan i höst.

Jag ska försöka slänga ihop ett enkelt collage av bilder från min internattid senare. Här är i varje fall några studentbilder jag tog 13/6 när treorna gick ut. Tog även porträtt på de som ville.
Samma dag, 13 juni, fyllde Pixie och alla piraya-syskonen två år!
Eftersom Pixie precis blev bra i magen kunde hon inte få tårta, och present hade jag inte hunnit köpa så det blev en rätt tom födelsedag. Hon verkar dock inte älska mig mindre för det, tack och lov...!
Jag har för övrigt njutit av min nya favorit-vampyr-serie True Blood, storstädat lägenheten och börjat rensa för uppfräschningen av mitt rum samt blivit bra (eller kanske bättre*) på matlagning.

Och jag har anmält oss till agility på Tollarspecialen!
Mest för att få tävlingsvana inom sporten. Vi kommer gå ut på plan för att ha kul, men jag ska ändå ta mig till Skarpnäck ett par gånger för träning. Har några intresserade som kan tänka sig träna vad jag vet, främst Emelie med Kelly. Det ska bli så kuuul! Pixie är också anmäld till utställning såklart, klassen för disk. fel.

Jag har försökt mäta Pixie med mammas och tumstockens hjälp men det går sådär. Det pendlar helt mellan 45-47cm men det ser tyvärr mest negativt ut. Vi kommer alltså mest träna med medium-hinder.
 

I måndags, om jag inte kommer ihåg fel (dagarna bara rullar iväg som på band!), var vi hundvakt åt Choko första "omgången". Idag fick vi honom igen och tollarn blir ju inte annat än glad. ;) Choko är verkligen Pixies favorithund i hela världen, no doubt!

Vi har varit på en svettig 2,5 timmars promenix i Årstaskogen. Pixie fick dessutom simma lite. Simtekniken bör nog tränas upp, men är så glad att hon börjat i första taget.

Picture
Vid första bildtagningen var de redan trötta, sprang hela tiden runt och jagade varandra.
Picture
Vi hittade en lekplats nära några hus vid skogen. Hundarna fick träna hopp och balansering :)
Picture
Trollungarna ;) (Och här var det extremt svårt att hålla ögonen öppna för kameran hehe...)
Picture
Superbalansering/-fokusering på trästock (och nej hon tittar inte i kors hahaha!)
Picture
Pricken i mitten är alltså min hund!
 
Som flertalet kanske gissat så är vår första tävlingsperiod lite förstörd, förutom då segern med 2:a priset 11 maj. Pixies humör men även mitt pendlar fram och tillbaka. Ena dagen går hon som på räls, nästa är hon fokuserad på allt annat än mig. Men så är det ju med tävlingshundar överhuvudtaget egentligen! I alla fall så har jag valt att börja fundera om med våra mål och tävlingar. Jag är absolut inte färdig med att bestämma vad vi ska och inte ska starta i, men idéer har jag.
Lydnad
Jag vill fortfarande ta ett Lp1 med Pix, men får skjuta upp det till sensommaren/tidiga hösten. Vi ska träna upp oss under början av sommaren, när min kusin kommit hit i juli får vi se hur det går med träningen. Tyvärr kanske jag inte hinner lika mycket då. Målet blir antingen att starta på Tollarspecialen eller till början av hösten. Specialen vore egentligen bäst, extrachans till förstapris.
Agility
Pixie behöver mätas av en domare, och är hon 46 cm så hamnar våra tävlingsplaner helt bakom oss. Jag tänker inte slita ut Pixie med höga hinder. Men sen funderade jag på hur seriöst jag verkligen vill satsa på det här av olika anledningar. Tre alternativ har jag i huvudet:

#1: Hon är 46 cm, vi väljer att sluta helt (alternativt träna lite själva).
#2: Hon är 45 cm, vi går kurs, blir klara med alla hinder och tävlar.
#3: Hon är 45 cm, men jag väljer att sluta med agilityn av den anledningen att
     Pixie blir galen. Bokstavligen. Hon blir så extremt uppstressad, högljudd, stirrig.
     Och en liten känsla i min mage säger åt mig att det inte är superbra. Hon har
     blivit ljudligare i t.ex. lydnaden, något som aldrig förekom tidigare. Men samtidigt
     älskar ju både hon och jag sporten...

Workingtest och tollingjakt
Som jag pratar, pratar, pratar om jaktträningen men fan aldrig kommer till skott med det hela. Idén jag fick i samband med att Pixie ev. är 46 cm var att släppa agilityn och FAKTISKT träna jakt (främst workingtest till att börja med).

- Gå kurs igen (om jag hittar en som jag kan ta mig till)
- Träna visselsignaler
- Linjetag, sök, markeringar, allt ska jobbas på!
- Vart ska vi börja träna? Vart finns bra skogsmarker för oss?
- Ta mig till Orhem (Tollare i Södra Stockholm)

- Få hjälp att träna in själva tollingmetoden, inte apporteringsdelen

Utställning
Jag hade tänkt anmäla till en utställning men har varit helt för sent ute. Nu blir det öppenklassen på Specialen, sen får vi se om det blir utställning i höst.

HD/AD
För typ fjärde gången har vi tvingats flytta höft- och armbågsröntgen. Dock inte så långt; från 17 juni till 9 juli. Veterinären ville att Pixie skulle vara helt bra i magen när hon får lugnande medel innan röntgen.
Picture
På't igen bara!
 
För 1½ vecka sedan blev Pixie alltså dålig i magen, natten till lördag började det. Hon har sedan dess gjort ifrån sig inomhus, kräkts, haft lite blod i avföringen (inget allvarligt) och ibland inte druckit vatten eller ätit upp ordentligt. Dieten av fisk & ris har pågått till och från då jag trodde hon blev bättre, vilket jag borde insett inte direkt bidrog till Pixies bättrande - det gjorde saken värre.

Veterinären gav mig precis det råd jag kunnat tänka ut själv; att ge dietfoder under en längre period för att sedan långsamt vänja in det vanliga fodret. Men utöver det köpte vi hem en "pasta" som heter Canicur. Man har det på maten och det ska återställa magens balans. Ett foder speciellt för känslig mage ska ges under 2-3 veckor (framtill bättring), jag valde Hill's Prescription i/d, som hon får uppblött.
Från första dagen:
1dl foder/5ggr dag + totalt 8ml Canicur. (Inget godis)

Första bättringsperioden:
2dl, 1dl, 1dl, 1dl foder (Lite foder som godis)

Andra bättringsperioden:
2dl, 1dl, 2dl foder (Dietfodret som godis)

Därefter börjar jag blanda i hennes vanliga foder, Magnussons, lite uppblött.
 
Nu har jag uppdaterat hemsidan en del. Ny fakta, nya bilder, tagit bort bildgalleriet. Alla mål är borttagna men fylls i senare igen. (Skriver nytt inlägg om det senare.)

20 maj (om jag inte minns fel) så besökte vi en getuppfödning i Enköping där de producerar getost. 60 getter + ett antal killingar. OBS! Nej, sista bilden är inte en get. De hade även en katt...
Vi Birka-bor var i rastgården för ett tag sen och kastade boll åt hundarna. Jag passade på att testa en Canon 600D också! Måste träna på att fota springande hundar dock, oskarpt blev det.
Jag har hunnit fota åt/med Skoga-tjejerna igen. Först knäppte jag några kort på Sofies vovvar Zippe och Tia, sen tjejerna själva och lite naturbilder på det.
Fotade naturbilder ute i regn...
Och så var vi på skol/klass-utflykt och campade på Bogesund. Samma kväll som vi kom dit skulle vi ut och observera djurbeteende, räkna antalet vilda djur vi såg och beskriva hur de betedde sig. Jag och Frida hamnade på den vackraste men tyvärr myggigaste platsen, och såg fyra rådjur samt en kanin (som jag nästan klev på). Dagen efter skulle Bogesunds Jaktgård ha öppethus och vi var funktionärer, fick hjälpa till med diverse saker. Och så fick vi testa på en skjutsimulator, som ett TV-spel, där man hade ett "gevär" som kontroll och skjöt valfritt djur. Jag känner för närvarande inte för att ta jägarexamen, så jävla tungt jobb! Min arm fick kramp direkt... borde la träna upp musklerna kanske. ;)

Jag lägger upp bilderna från Bogesund senare istället, orkar inte redigera och förminska dem just nu.

Och igår var Säbyholm Mästerskapet på Kista brukshundsklubb! Pixie och jag deltog i tre av fyra grenar.

Först 149p och 2:a pris i lydnad - hon låg kvar på platsliggning, körde ett snyggt ställande, en för glad tandvisning eftersom Helen gjorde den, DK på apporten och allt annat var bra. (Fick tyvärr inget protokoll.)

På rallylydnaden fick jag mig en spårhund och en diskning, hon var heeelt borta. Borde nästan ha gått av planen men jaja.

Sista grenen var agility, väldigt nervös över att "tävla" första gången. Men jag lyckades memorera banan och komma till start. Hon gjorde tre hindervägran, resten var bara snyggt!! Jag är mest nöjd över min egen självsäkerhet. Vet inte alls om den syntes på plan, men jag kände mig säker. Slalomet trodde jag skulle gå helt åt helvete men vad jag minns så behövde jag bara ta om det en gång, sen följde hon mig. Det gick över förväntan att skicka henne. Vinsten tog dock Frida och Ebbe hem helt välförtjänt, vi var de enda i två ekipagen mediumklassen och Pixie diskade sig ju.
 

Ikväll ska jag försöka mig på en stor-uppdatering. Hänt mycket på sistone och jag kommer kanske inte ihåg allt, men mitt proppfyllda hjärnkontor ska väl ändå kunna minnas en del!

Just nu sitter vi på ett tåg hem, 10.15 har vi tid hos veterinären (Roslagstull) för att försöka få hjälp med Pixies mage som bara fortsätter krångla.

Tidigare skrev jag ett inlägg om magen som fortfarande inte publicerats eftersom det är svårt med internettillgänglighet på nya internatet. Så jag HAR bloggat, internet har bara inte samarbetat...

Picture
Trött tös igårkväll efter Säbyholms SM på brukshundsklubben i Kista.